Denní svícení - možnosti

Re: Denní svícení - možnosti

Příspěvekod phantomond » 26 črc 2016, 08:12

Tak jdu zase jednou pro radu. Namontoval jsem světla na denní svícení, a zbývá je jen zapojit. Šťávu potáhnu přes stěrače, uzemnění je jednoduché, ale potřeboval bych na NBFL identifikovat správný kábl, který rozsvěcí hlavní světlomety, abych se na něj napojil kabelem, která bude denní svícení zhasínat. Schéma jsem bohužel nenašel, tak kdyby náhodou někdo něco měl, byl bych vděčný. Ještě lepší kdyby měl někdo s montáží fotku, na které by to bylo vidět. Chtěl bych jít na jisto, takže za pomoc budu velmi vděčný ;) Pro zajímavost přikládám i návod k zapojení světel. Je to celkem jednoduché, kdyby člověk věděl, co kterej kábl v autě dělá a na kterej se teda má napíchnout :D
Přílohy
návod.pdf
(312.99 KiB) 733 krát
phantomond

Příspěvekod Andre_fux » 26 črc 2016, 08:20

to vypínaní mám na parkovačky (T10 žárovky) ze kterých mám osvícené odrazky. Barvu si pak už nepamatuji která je +, ale to si snadno zjistíš ;)
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod mx-5nd2.0 » 28 črc 2016, 23:30

asi jsem poslední, co svítí normálně ...
Podle mě je lepší být viděn, zejména, když kličkuji mezi otevřenými, prosluněnými prostory a stínem v lese. Některá auta s denním svícením jsou zezadu (někdy i ze poředu) uplně "neviditelná" - a já chci být viděn, kvůli bezpečnosti. Takže mě poznáte podle toho, že jsem ND co nepoužívá denní svícení :lol:

ps. a když tak si pls namontujte i něco jako zadní denní svícení, ať se nezařadíte mezi paka, co jezdí tunelem se zhasnutým zadkem. Minule jsem se svým kombíkem bliknul v tunelu na Lamborghini, že jede potmě a borec nepochopil a uhnul :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tak jsem ho předjel, ať mu to není líto :roll:
mx-5nd2.0

Obrázky: 0

Příspěvekod Renee » 29 črc 2016, 07:28

Přesně, taky preferuju svítit jak sluníčko, hlavně zezadu. Proto mě mrzí absence třetího brzdového světla u NA. A taktéž si v duchu klepu na čelo jak vidím ty "neviditelné" oktávky, přijde mi že první generace má ty světla tak malý a většinou už tak zašlý že ani odrazky nefungují. U pozdějších generací takový problém nemám ani když mají zhasnutá světla.
Původně jsem plánoval že si nějaké to denní svícení dopředu pořídím, ať "šetřím mrkačky" a ať "mi mrkačky nepřekáží ve výhledu". Nicméně ty světýlka vepředu jsou fakt tristní a hlavně, včera když bylo hezky jsem se chvíli projížděl jen na parkovačky.... A ty mrkačky mi tam prostě chybí. :D

Vůbec mi to s tím denním svícením přijde trochu postavené na hlavu, pokud to je o tom "být viděn" tak by měl být kladený důraz hlavně na zadek, ne? Předek má člověk přecejen pod dohledem, ale když mě někdo převálcuje zezadu tak moc nenadělám.
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Příspěvekod evlo » 15 srp 2016, 21:14

Asi debilni dotaz, ale neresi to NA07-67-750A? Treba to staci nekam pridat a hotovo, ale nevim, ptam se.

Aktualizace: Tak jsem o tom neco nasel a nevypada to nejak moc svitive http://www.mossmiata.com/Shop/ViewProdu ... exID=74047

Tak jsem si to nastudoval a staci najit nejaky switchback s IC pro casovani blinkru, nejak tam pobastlit ty dratky, to bude pocitam vpohode a pak tam hodit rele co vypne tu svitici cast switchbacku (+pripadne vymenit blikaci rele za takove, kteremu nevadi ledky, nebo tam pridat zatezove odpory) pri zapnuti hlavnich svetel a necha jen blinkr, nevidim v tom zadnou slozitost krom nalezeni funkcniho switchback led s funkcnim IC dostupneho k odeslani do CR.

Asi tak minutovym hledanim jsem nasel tohle http://www.aliexpress.com/item/2X-Car-a ... 0c690689df, ale verim, ze pujdou najit i nejake rozumnejsi.

Mozna by stacilo tohle http://www.ebay.co.uk/itm/2x-3157-LED-S ... SwIUNXFccP + 2x tohle http://www.ebay.co.uk/itm/12V-Automotiv ... SwjXRXapL4 + tohle http://clubroadster.net/vb_forum/17-aud ... bulbs.html (nebo ty odpory, ale to me prijde hloupe) to alespon neprijde za rok
evlo

Příspěvekod evlo » 17 srp 2016, 08:59

Samo jsem linej a pockam na Fernieho, ale jako cviceni a zalohu jsem nakreslil tohle - je to dobre? :D
Pripadne kde lepe signaly brat?
Obrázek

BTW DRL switchbacky jsem nakonec probral a vybral tyhle http://www.aliexpress.com/item/Extremel ... e254d0dc4a - ale asi je to jedno jake pokud sviti jak do stran, tak i doporedu a maji nejaky normalni SMD led chipy. Fernie nasel nejaky co maj pry ledky dokonce od Cree.
evlo

Příspěvekod evlo » 18 srp 2016, 09:06

Ten timing light connector se spina pri zapnutym motoru nebo kdy? Protoze pri ACCon na nem nenamerim nic a jestli jsem meril pri zapnutym motoru si nepamatuji. A na druhe strane jak jsou pojistky, tak tam jsem taky zadnou spinanou nenasel, ze bych z ni udelal odbocku.
evlo

Příspěvekod Fernie » 26 zář 2016, 21:58

Dobrá zpráva pro zájemce o DRL na NA. Použitelný LED žárovky konečně nalezeny a konečně u mě. Čekám ještě na jeden balíček a pak vám ukážu finální řešení.

Pak budu schopnej celej kit nějak vypustit do světa. Ještě řeším nějaký drobnosti v provedení, abyste si to mohli zapojit sami, protože pochybuju, že by se to někomu chtělo nechávat na mně :)
Rudá Potvora - NA6, BP, ILmotorsports header, 6q, LSD, MeisterR ZetaCRD.
NA OEM+ DRL - viewtopic.php?f=6&t=5043
http://www.autickar.cz
Fernie

Příspěvekod tslany » 26 zář 2016, 23:41

S dovolením si zde zrekapituluji možnosti denního svícení pro NBFL, které je v určitých mírách legální a zároveň nehyzdí vzhled auta
  • samostatná dálková na 30% pomocí PWM (takový to AHD akorát po domácku za pomocí arduina) - na Grandeuru, kterých je v ČR pět a půl by to asi prošlo, ale u miaty obávám se že nikoliv, nemluvě o tom jestli to oslňuje nebo ne
  • kulatá LED s funkní denní+mlhovka namísto mlhovky - asi nejjednodušší a nejlegálnější řešení, ale prostě nelíbí se mi, když pominu cenutj od 3k za sadu tak prostě ten vzhled už to není ono
  • rozvrtat elektroinstalaci v podobě oddělení okruhu parkovaček na zadní + zbytek, následně zadní zapojit spolu s předními potkávačkami jako denní svícení, potkávačky na 30-40% pomocí PWM a zadní parkovačky asi taky (s tím že při přepnutí světel z 0 vše samo bude plným výkonem, nebude to na furt chcíplý :D ), tohle by navíc na rozdíl od prvního bodu nemohl nikdo napadnout a zároveň by to šetřilo z dobíjení ikdyž ne tolik co čistě LEDky
Vynechal jsem nějakou možnou variantu?
NC 2006 1.8
Hyundai Grandeur 2009 3.3V6
tslany

Příspěvekod TeeJay » 27 zář 2016, 00:01

• Proč by někdo používal dálková světla na denní svícení? To rovnou může používat potkávačky, ne? :D Navíc PWM by ty žárovky za chvíli musela zabít.
  • To asi záleží na vkusu, podle mě jsou jakákoliv vkusná světla v otvorech pro mlhovky hezčí než ty vycpávkové plasty. Mlhovky měly jen sportivky a možná pár dalších edic
  • Třetí bod se mi zdá vůbec jako overkill až nesmysl, PWM je na klasických žárovkách podle mě hloupost a už vůbec nevidím smysl v tom svítit dál stejnými světly, jen jim opticky ubrat intenzitu. Alternátor ani baterka nemají se světly nejmenší problém (ještě aby), k čemu by to bylo dobré, kromě toho, že bys byl za určitých okolností hůř vidět?
TeeJay

Obrázky: 0

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5